Maliye Bakanlığının acelesi var

Maliye Bakanlığı, 5 Haziran'da aldığı yetkiyi aynı gün kullandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığının acelesi var

Maliye Bakanlığı, 5 Haziran 2013 tarihinde yaptığı düzenlemeyle, vergi müfettiş yardımcılığı için ÖSYM'nin yapacağı sınav öncesinde Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından sınav yapma yetkisi almıştı.

Maliye Bakanlığı, geçen yıldan bu yana Vergi Denetim Kurulunu güçlendirmeye çalışıyor. Sık sık ilanlar yayımlanıyor. 2012 yılı Aralık ayındaki sınava girenler henüz başlatılmadı. Mayıs ayında yapılacak sınavın işlemleri ise yönetmeliğin geçici 4. maddesi uyarınca eski yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmekteye devam ediliyor. Diğer taraftan, VDK bu yıl, 28 Eylül 2013 tarihinde, ÖSYM'ye yaptırılacak test sınavı ile müfettiş yardımcısı alınacağını belirtmişti.

Ancak, Bakanlık 5 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, ÖSYM tarafından yapılacak ilk test sınavına değin, bir kez daha Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından sınav yapma yetkisi aldı. Bu yetki aynı gün yayımlanan ilanla kullanıldı. İlan metni için tıklayınız.

Memurlar.net forumundaki adaylar ve bizler Mayıs ile Eylül arasında yeni bir sınav duyurusu yayımlanmasının zor olduğunu düşünürken, kurumun ivedi olarak bu şekilde bir ilan yayımlaması, Bakanlığın VDK'yı güçlendirmekte kararlı olduğunu göstermektedir.

Memurlar.net forumundaki bilgi paylaşımına katılmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber